VR Blacksmith

Smeed je eigen karakter en krijg hem als 3D-print mee naar huis!

Het gieten en smeden van ijzer zijn oude technieken die kinderen zullen blijven fascineren. Een laaiend vuur, vloeibaar ijzer, een stoere smid en middeleeuwse zwaarden… Maar omgaan met gloeiend ijzer is natuurlijk gevaarlijk.

De VR Blacksmith is een museuminstallatie waarbij kinderen toch in de schoenen komen te staan van een middeleeuwse smid. Dit is mogelijk door gebruik te maken van de HTC Vive, een virtual reality headset. Jij staat echt voor het digitale vuur met een hamer in je hand. In de game maken kinderen een mal, bestaande uit drie onderdelen. Vervolgens moeten ze het vuur zo regelen dat de temperatuur van het ijzer precies goed is om het te kunnen gieten. Als ze vervolgens met de hamer de mal stuk slaan, komt daar hun zelfgemaakte karakter uit. Dit karakter kunnen ze in een kist stoppen met als bestemming ‘de toekomst’. Het figuurtje komt dan uit de 3D-printer rollen en kan als souvenir mee naar huis.

Door op een speelse manier oude en nieuwe technieken te combineren hebben de kinderen zelf een voorwerp gemaakt en een unieke ervaring opgedaan. De perfecte manier om kinderen enthousiast te maken over techniek.

Artikel over VR Blacksmith op Smarthub.nl

klik hier


SectorGames, EducatieSoortpuzzel en spelPlatformVRDoelEducatie en FunDoelgroepJeugdPartners

NEEM CONTACT MET ONS OP

contact@gamesolutionslab.com

VONDERWEG 1, 5611 BK EINDHOVEN, THE NETHERLANDSTEL : +31 6 4596 7777 (MARK VAN KUIJK)

POWERED BY

Game Solutions Lab is powered by Idee Brouwerij & Games for Health Projects