BeweegR

Een speurtocht in de eigen woning

BeweegR is een app voor de iPad die bewegen verandert in een spel. In de app heeft de speler als taak om het hondje Floofy te verzorgen. Op een aantal momenten in de dag krijgt de speler een seintje van de app. Dit is het teken dat Floofy iets nodig heeft, bijvoorbeeld zijn botje. De bewoner gaat nu op zoek naar QR-codes die door de kamer of het huis zijn verspreid. Als hij of zij er een vindt, scant hij of zij deze en krijgt direct te zien of het de juiste QR-code is. Als de bewoner genoeg juiste QR-codes heeft gescand, krijgt Floofy een nieuwe look en er komen meer objecten vrij. Een verpleegkundige kan de afgelegde afstand en de duur van de beweging van de bewoner eenvoudig opvragen. En als de app enkele dagen niet wordt gebruikt, krijgt de verpleegkundige een e-mail.
Door doelen binnen het spel te halen, verwezenlijkt de speler het eigenlijk doel van de app: meer bewegen. Niet door vervelende oefeningen, maar door een plezierige speurtocht in de eigen woning.


Sectorgezondheids- en welzijnszorg Soortpuzzel en spelPlatformiOS & AndroidDoelMeer beweging voor mensen die veel stil zittenSleutelwoordenapp, statistiek, realtime, monitoring, interventiesPartners

NEEM CONTACT MET ONS OP

contact@gamesolutionslab.com

VONDERWEG 1, 5611 BK EINDHOVEN, THE NETHERLANDSTEL : +31 6 4596 7777 (MARK VAN KUIJK)

POWERED BY

Game Solutions Lab is powered by Idee Brouwerij & Games for Health Projects