Bactemon

Versla de bacteriën!

Kinderen houden niet van handen wassen. Ze zien er het nut niet van in. En áls ze hun handen wassen doen ze het maar snel-snel. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil dat alle Nederlandse kinderen leren om goed hun handen te wassen. Maar hoe pak je dat aan? Door de kinderen en hun ouders een suffe brief te sturen over de gevaren van bacteriën? Een leuke game werkt veel beter! Wij hebben in opdracht van het RIVM zo’n game ontwikkeld.

Bactemon werkt zonder water. Ga bij het display staan en luister hoe je je handen over elkaar moet bewegen. Een slimme computer kijkt naar jouw bewegingen. Als je het goed doet, gaat het zeewier bewegen en groeien er luchtbellen. Met die bubbels kun je monsters vangen. Verdien zo veel mogelijk bubbels en vang die monsters! En als je klaar bent weet je precies hoe je je handen moet wassen. Probeer het thuis maar eens met water en zeep. Laat het schuim lekker bubbelen!

Je kunt Bactemon al spelen bij Corpus ‘reis door de mens’ in Oegstgeest en bij het RIVM in Utrecht.

Bekijk hier de video!


Sectorgezondheids- en welzijnszorg SoortGame, AppPlatformWindowsDoelleren handen goed te wassenDoelgroepKinderen tussen 7 en 11 jaarSleutelwoordenEducatie, Fun, GamesWebsitegamesolutionslab.comPartnersRIVM; Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Mileu

NEEM CONTACT MET ONS OP

contact@gamesolutionslab.com

VONDERWEG 1, 5611 BK EINDHOVEN, THE NETHERLANDSTEL : +31 6 4596 7777 (MARK VAN KUIJK)

POWERED BY

Game Solutions Lab is powered by Idee Brouwerij & Games for Health Projects