Tied Together

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel!

Computergames zijn vaak erg individualistisch. Als er al sprake is van samenwerking tussen spelers vindt deze plaats op het beeldscherm, in een elektronische wereld. Het concept voor Tied Together begon met de vraag: wat als we de vrijheid van spelers nu eens zó beperken dat ze wel moeten samenwerken? Dat je zelfs om simpele bewegingen te maken al met elkaar moet overleggen? Zo ontstond het idee om spelers aan elkaar vast te binden met een touw. Een beetje beweging is geen probleem, maar wil je door het level komen dan moet je veel overleggen en samenwerken.

De game werd geboren tijdens een gamejam – 48 uur brainstormen, programmeren en uitproberen, waarin je van niets tot een prototype komt. Na de gamejam bleven mensen maar vragen om het prototype te mogen spelen. Gezien deze belangstelling besloten we de game in productie te nemen. Al gauw stonden we de game te pitchen op de Game Developer Conference in San Francisco. Nintendo kwam langs en was meteen verkocht. Het samen spelen, samen zijn, samen plezier hebben passen precies bij de visie van Nintendo. Games moeten draaien om plezier en niet om geweld. Sinds de conferentie zijn er drie jaar voorbij. We hebben het prototype uitontwikkeld tot een partygame voor twee tot vier personen, we hebben nu al meerdere prijzen gewonnen en meer dan 300.000 spelers hebben de game gespeeld. Binnenkort komt de game uit op Nintendo’s nieuwste platform de Nintendo Switch.


SectorEntertainmentSoortsamen spelen, platformerPlatformNintendo SwitchDoelSociaal spelen, samen spelen, coördineren, samenwerkenSleutelwoordenconsole, Nintendo, communicatie, coördinatie, coachenPartners

NEEM CONTACT MET ONS OP

contact@gamesolutionslab.com

VONDERWEG 1, 5611 BK EINDHOVEN, THE NETHERLANDSTEL : +31 6 4596 7777 (MARK VAN KUIJK)

POWERED BY

Game Solutions Lab is powered by Idee Brouwerij & Games for Health Projects