Bijzonderheden

dagelijks contact met het medicijndoosje
stimulering van onderling contact
training van de hersenen
vermindering van isolement van ouderen
keuze uit meerdere spellen
lay-out makkelijk aanpasbaar

Medi & Seintje

Liever aan iets leuks denken dan aan medicijnen!

Mensen die medicijnen gebruiken voor een chronische aandoening vergeten na verloop van tijd om medicijnen in te nemen. Heel menselijk natuurlijk, want mensen denken liever aan iets leuks! Medi & Seintje biedt gezellige en stimulerende spellen voor tablet of smartphone, en helpt de speler op een indirecte manier om niet te vergeten zijn of haar medicijnen in te nemen.

De opdracht in Medi & Seintje is simpel: help mee om allerlei wereldrecords te breken. Hoe meer mensen meedoen, des te sneller de records worden gebroken. En er moeten er nogal wat gebroken worden – een stimulans om door te blijven gaan.
 
Wanneer de speler zin heeft om te spelen, scant hij of zij vooraf de barcode van de medicijnverpakking om toegang te krijgen tot de spelletjeswereld. Vervolgens kiest de speler een wereldrecord om te breken en start met spelen. Door het scannen van de barcode herinnert Medi & Seintje de speler aan zijn of haar medicijnen.
 
Medi & Seintje doet meer. Door het spelen trainen mensen ook hun hersenen. Daarnaast verbindt Medi & Seintje mensen met elkaar. De chatfunctie in Medi & Seintje stimuleert onderlinge contacten, waardoor het sociale netwerk van de deelnemers zich spelenderwijs uitbreidt. Zo wordt het isolement van patiënten bestreden.
 
Medi & Seintje biedt mensen een leuke spelomgeving met voor ieder wat wils, zelfs spellen van vroeger. En hoe leuk is het om als zorginstelling spelletjes uit te delen?


Sectorgezondheids- en welzijnszorg Soort: puzzel en spelPlatformiOS & AndroidDoelzorgen voor patiëntencommunicatie, therapietrouw en medicatietrouwSleutelwoordenapp, statistiek, realtime, monitoring, interventies, chatbot, big data, marketing, communicatie.

Download

NEEM CONTACT MET ONS OP

contact@gamesolutionslab.com

VONDERWEG 1, 5611 BK EINDHOVEN, THE NETHERLANDSTEL : +31 6 4596 7777 (MARK VAN KUIJK)

POWERED BY

Game Solutions Lab is powered by Idee Brouwerij & Games for Health Projects