LifecyclR

Gamen voor sterke benen

Cerebrale parese is een aangeboren hersenaandoening die meestal gepaard gaat met spasticiteit. De spasticiteit kan bij opgroeiende kinderen leiden tot een afwijkende groei van botten. De benen staan bijvoorbeeld naar binnen gedraaid en kunnen niet meer volledig gestrekt worden. De kinderen worden vaak dan in KU Leuven geopereerd om de benen recht te zetten en spieren te verlengen. Daarna volgt een zware revalidatie.
De THERA-fiets is een veel gebruikt hulpmiddel bij deze revalidatie. Hij wordt ingezet om kracht, uithoudingsvermogen en symmetrie te vergroten en te testen. Veel kinderen kunnen maar moeilijk keer op keer de energie en concentratie opbrengen om de oefeningen te doen.
FietsR is een ondersteunende game die de revalidatie op de THERA-fiets een stuk leuker maakt. De speler fietst langs allerlei werelden die hij of zij op een beeldscherm voorbij ziet glijden. Tijdens de fietstochten worden de kracht, uithoudingsvermogen en symmetrie van de speler getest via uitdagende opdrachten. Voor de symmetrietest fietst de speler over een brug waarbij extra nadruk ligt op de balans tussen de kracht op de pedalen. Bij de krachttest moet de speler over een korte afstand zo hard als hij of zij kan. Als de speler binnen een bepaalde tijd deze afstand aflegt, neemt de speler automatisch de shortcut over het water. Bij de uithoudingstest fietst de speler tegen een ‘ghost’ die is gebaseerd op de vorige sessies.
Goede prestaties worden beloond. Als de speler vijf onderdelen goed heeft uitgevoerd, krijgt hij of zij een surprisedoos. In de app kan hij of zij een doos openen waaruit een helm, kleding, fiets, of effect komt. Met deze gewonnen customizable kan het karakter worden aangepast. FietsR maakt het leuk en uitdagend om te revalideren.


NEEM CONTACT MET ONS OP

contact@gamesolutionslab.com

VONDERWEG 1, 5611 BK EINDHOVEN, THE NETHERLANDSTEL : +31 6 4596 7777 (MARK VAN KUIJK)

POWERED BY

Game Solutions Lab is powered by Idee Brouwerij & Games for Health Projects