Stoppen met roken op de Grote Markt in Groningen

GRONINGEN – Wie zich deze zomerse dag op de Grote Markt in Groningen begeeft, wordt getrakteerd op een speels schouwspel.

In het kader van Wereld Niet Roken Dag nodigt een levensecht sigarettenpak vandaag honderden bezoekers aan de Grote Markt uit om als eersten een speciale ‘Niet Roken’ game te testen. De activatie is een initiatief van zorgverzekeraar Menzis en Rookvrije Generatie Groningen, die zich samen inzetten om van Groningen de eerste rookvrije stad van Nederland te maken. Met de activatie zetten de partijen vandaag de eerste stap naar een rookvrije generatie.

Volgens Menzis activeert de game mensen op laagdrempelige wijze om op eigen kracht door de stopperiode te komen. Het zorgt voor een korte, actieve pauze én sociale steun, zonder sigaret, ofwel een ‘PowerBreak’. De PowerBreak helpt om mensen op een dag gezond en fit te houden. Eén van de deelnemers vertelt enthousiast: “Ik heb de game net uitgeprobeerd en ik vond het heel tof om te ervaren hoe mijn rokende vriend zijn drie minuten rookpauze inruilde voor een leuk spelletje (we moesten samen een puzzel oplossen). Leuke afleiding en daarbij ook een goede manier van pauze houden voor niet-rokers!”

De game, ontwikkeld door Game Solutions Lab, is later dit jaar voor iedereen beschikbaar via samengezond.menzis.nl of via een app store.

(bron: terapelercourant.nl)