Master Operations Research

Wij zoeken:
Master Operations Research, of vergelijkbare studie, eerste helft 2018 voor vraagstuk rond optimale categorisatie activiteiten tijdsbestedingsonderzoek.

Over Games Solutions Lab

Wij (gamesolutionslab.com) zijn een sterk groeiend bedrijf met ongeveer 30-40 medewerkers. Wij maken apps en games voor de gezondheidszorg. Misschien heb je wel gelezen over de zombie-game op Lowlands, waarmee een aantal epidemiologische modellen zijn geverifieerd. Wij hebben deze game gemaakt. Zie bijvoorbeeld: Lowlandz en brainport.nl

Over tijdsbestedingsonderzoek

Wij bezig met het implementeren van een collectie apps en games bij een grote thuiszorgorganisatie. Dit gaat ons erg veel data opleveren en in combinatie met het onderzoek van een van onze collega’s, Dr. Goetgeluk, is er een onderliggend econometrisch model, het geluksmodel, dat geverifieerd moet worden. Het geluksmodel heeft betrekking tot de activiteiten die mensen ondernemen op een dag. Aangezien wij het tijdsbestedingsonderzoek gebruiken als basis voor ons onderzoek levert dit ons een verzameling van ongeveer 250 activiteiten op.

Het vraagstuk

Het is niet mogelijk om al deze 250 activiteiten apart te analyseren. Daarom moeten de activiteiten gecategoriseerd gaan worden. Dit geeft ons de volgende 2 vragen die beantwoord moeten worden tijdens de stage:

  • Wat is de optimale categorisatie van activiteiten?
  • Wat is het effect van een misspecificatie van de categorisatie op het model?

Jouw werk

Het idee van mijzelf, Wouter van Boxtel is om de verzameling van activiteiten te partitioneren. Gegeven een partitie kan het model geschat worden, dit geeft ons allerlei “goodness-of-fit” metingen die gebruikt kunnen worden om de verschillende partities te vergelijken met elkaar. Als we dan een genetisch algoritme gebruiken om de partities te generen kunnen we een optimale categorisatie vinden. Hierbij is het erg belangrijk dat een categorisatie geen rare combinaties van activiteiten bevat, zoals, bijvoorbeeld, tv kijken en reizen naar werk.

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze stage, neem dan contact met ons op.

Contact Ons

Namens Games Solutions Lab,

Wouter van Boxtel, MsC